Toisinajateltu tulevaisuus – Taideyliopisto SuomiAreenassa

Torstai, heinäkuu 13, 2017 - 10:00 - 11:15
BEPOP-lava
Yrjönkatu 22, 28100 Pori
Vapaa pääsy
Toisinajateltu tulevaisuus – uusia lääkkeitä talouden ja hyvinvoinnin kasvuun

Mitä annettavaa taiteella ja taiteilijoilla on Suomen tulevaisuudelle? Millaisia vastauksia taide tarjoaa Suomen tulevaisuuden haasteisiin, jos käännämme aivomme toiseen asentoon? Taideyliopiston, Creative and Inclusive Finlandin ja ArtsEqualin SuomiAreena-ohjelmassa ajatellaan tulevaisuus toisin.

Taideyliopisto kutsuu maan eturivin taiteilijat pohtimaan, onko taiteella oman itseisarvonsa lisäksi myös sellaisia hyvinvointiin ja talouteen liittyviä mahdollisuuksia, joita yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ei vielä tunnisteta ja tunnusteta kyllin hyvin.

Panelisteina ovat näyttelijäntaiteen professori Elina Knihtilä, kapellimestarikoulutuksen professori Atso Almila, kuvataiteilija Jani Leinonen, Taideyliopiston ArtsEqual-hankkeen tutkija Kai Lehikoinen ja Helsingin yliopistossa työskentelevä aivotutkija Minna Huotilainen. Keskustelun moderaattorina toimii YLEn toimittaja Sean Ricks. Lisäksi kolme Taideyliopiston opiskelijaa, tulevaisuuden taiteentekijää, kommentoi käytyä keskustelua paikan päällä.

SuomiAreena on MTV:n ja Porin kaupungin vuosittain järjestämä yhteiskunnalliseen keskusteluun keskittyvä tapahtuma, joka kokoaa Poriin paljon poliittisia päättäjiä, mediaa, järjestöjä ja liike-elämän toimijoita.

Tervetuloa seuraamaan debattia heinäkuussa paikan päälle tai suorana lähetyksenä MTV:n Katsomo-palvelussa. Sosiaalisessa mediassa keskustelua voi seurata hashtagilla #toisinajateltu.