Tervetuloa lyömäsoitinten ihmeelliseen maailmaan!

Näillä sivuilla on mahdollisuus tutustua keskeisimpiin orkesterilyömäsoittimiin sekä saada tietoa ja ideoita siihen, mitä eri lyömäsoitinten yhdistelyssä on huomioitava. Sivusto on suunnattu erityisesti säveltäjille ja sovittajille. Sivut sopivat kuitenkin erinomaisesti ihan kaikille lyömäsoittimista kiinnostuneille niin koulussa, kotona kuin työelämässäkin. Näiden sivujen avulla myös konserttiyleisöllä on mahdollisuus päivittää tietojaan lyömäsoittimista, joko ennen konserttia tai sen jälkeen.

Sivuston tavoitteena on muun muassa:

  • tarjota helposti monipuolista ja käytännönläheistä tietoa lyömäsoittimista
  • auttaa näkemään lyömäsoittimet inspiroivina ja alati uudistuvina soittimina
  • kiinnittää huomiota usein toistuviin ongelmatilanteisiin ja tarjota työkaluja niiden ennaltaehkäisyyn
  • muuntua erilaisten tarpeiden mukaan.

Sivustolla on runsaasti myös kuva- ja videomateriaalia. Videoita suositellaan kuunneltavaksi laadukkailla kuulokkeilla.

Ota haaste vastaan ja klikkaa sisään maksuttomille sivuille. Tehdään yhdessä lyömäsoittimille upea tulevaisuus, jota kiittävät niin soittajat kuin kuulijatkin!

TÄHÄN_KUVAUSTEKSTI

Lyömäsoittimet on vanha ja erittäin laaja soitinryhmä, johon kuuluu valtava määrä keskenään hyvin erilaisia soittimia. Tämä sivusto tarjoaa täydentävää tietoa jo olemassa olevan tiedon lisäksi. Yksittäisten soitinesittelyjen lisäksi sivuilla on tietoa erilaisten lyömäsoitinten yhdistelystä, mikä on käytännössä osoittautunut haasteelliseksi. Tässä lajissa mestareita on harvassa, mutta näiden sivujen avulla saa helposti ja nopeasti työkaluja, joiden hankkiminen konkreettisen tekemisen kautta vie vuosia. Pyrkimyksenä on lisätä sivustolla esiteltävien soitinten määrää tulevaisuudessa.

Kapulat ovat saaneet näillä sivuilla oman osionsa, jossa pyritään selventämään kapulavalintoihin liittyvää epämääräisyyttä. Informatiivinen kapulataulukko on osaltaan opastamassa ja helpottamassa soitinten ja kapuloiden välisten yhteyksien löytymistä. Oma mielenkiintoinen kokonaisuutensa on myös nuotinnus, jonka avulla lyömäsoittimille säveltäminen tai sovittaminen on helpompaa.

Kansainvälistymisestä huolimatta on tärkeää vaalia suomenkielistä lyömäsoitinterminologiaa, vaikka suurin osa soittimista tunnetaankin niiden englanninkielisillä nimillä. Näillä sivuilla soittimista on tietoisesti pyritty käyttämään ammattikielessä käytössä olevia suomenkielisiä nimityksiä. Aina suomenkieliset vastineet soittimille tai niiden osille eivät kuitenkaan ole valaisevia. Esimerkkinä tällaisesta voisi mainita snares (engl.), joista käytetään usein nimitystä "narut". Näillä sivuilla naruja nimitetään resonanssimatoksi, mikä antaa oikeammanlaista tietoa tästä rummun osasta.

Sivustolla navigointi on helppoa ja selkeää. Sivun yläpalkista löytyvät pääotsikot. Alaotsikot aukeavat sivun vasempaan reunasarakkeeseen. Otsikot jäävät näkyviin sivun vasempaan reunaan, joten paluu takaisin tai siirtyminen muualle on valittavissa koko ajan eikä eksymisen mahdollisuutta ole. Viitteet on jätetty tietoisesti pois, koska alaviitekeskustelu ei ole luontevaa sähköisessä mediassa. Myös linkitetyt viitteet tekisivät sivuista sekavat ja navigoinnista turhan monimutkaisen. Tarkka sivujen käyttäjä huomaa, että monet asiat toistuvat lähes samanlaisina eri paikoissa. Tämä on kuitenkin välttämätöntä, jotta sivusto olisi luettavissa hakuteoksenomaisesti.

Sivuston näkökulma on lyömäsoittajan ja lyömäsoitinpedagogin, jolla on monipuolista käytännön kokemusta soittamisesta, opettamisesta, säveltämisestä, sovittamisesta sekä yhteistyöstä säveltäjien ja sovittajien kanssa.

Annathan sivuista palautetta niihin tutustuttuasi. Näin sivujen kehittäminen voi jatkua.

Kiitokset

Kiitokset näiden sivujen mahdollistamisesta kuuluvat Sibelius-Akatemialle ja Sibelius-Akatemian Kehittämiskeskukselle. Taloudellisesta tuesta kiitokset myös Suomen kulttuurirahastolle. Erityiskiitokset Sinfonia Lahdelle!

Katriina ja lapset - kiitos!

Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee
Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 Suomi-lisenssi
.