Teatterikorkeakoulu

Laura Manninen

Arkisto

Teatterikorkeakoulun laatujärjestelmä läpäisi syynin. Kaikkien suomalaisten korkeakoulujen laa­dun­var­mis­tus­jär­jes­tel­mät auditoidaan vuoden 2011 loppuun mennessä. Teatterikorkeakoulun vuoro oli marraskuussa: Korkeakoulujen arviointineuvoston (KKA) raati vietti koululla kolme päivää haastattelemassa opiskelijoita ja henkilökuntaa.

KKA ilmoitti maaliskuussa, että Teatterikorkeakoulu läpäisi auditoinnin hyväksytysti. Auditointiryhmä antoi kiitosta siitä, että LaatuTeaK on tiivis ja selkeä kokonaisuus, joka kytkeytyy kiinteästi korkeakoulun johtamiseen.

- Olemme tyytyväisiä siitä, että TeaK läpäisi auditoinnin kerralla, sillä olemme todellakin tehneet monta vuotta töitä - ensin ymmärtääksemme, mitä laatujärjestelmät ovat ylipäänsä, ja sitten kehittääksemme kattavan mutta TeaKille luontevan ja hyvin visualisoidun järjestelmän, jolla varmistamme laadukkaan opetuksen ja tutkimuksen. Käytimmekin usein iskulausetta ”laatujärjestelmä tähtää sähläyksen vähentämiseen”. Kiitos onnistumisesta kuuluu kaikille järjestelmän kehittämiseen osallistuneille, itse asiassa siis miltei koko TeaKin väelle, toteaa rehtori Paula Tuovinen.

Auditointiryhmän mukaan TeaK tukee oppimisympäristönä monin tavoin opiskelijan kasvamista taiteilijaksi. Koulutukseen on kytketty laaja-alaisesti esitystoimintaa, joka tuodaan julkisen arvioinnin kohteeksi opetusteatterissa. Opiskelijat saavat runsaasti henkilökohtaista palautetta oppimisestaan ja taiteellisesta työskentelystään. Korkeakoulu uudistaa jatkuvasti opetustaan ja hyödyntää esimerkillisesti henkilökunnan taiteellista osaamista.

Teatterikorkeakoulu sai myös kehittämisehdotuksia. Auditointiryhmä suosittelee, että TeaK ottaisi yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen keskeiseksi kehittämiskohteekseen. Myös opiskelijoiden ja henkilökunnan osallistumista laatutyöhön tulisi vahvistaa.

Teatterikorkeakoulun auditointi on voimassa kuusi vuotta. TeaK on ensimmäinen auditoinnin läpäissyt taideyliopisto. Taideteollisessa korkeakoulussa tehdään uusinta-auditointi, Sibelius-Akatemian auditointivuoro tulee tänä vuonna ja Kuvataideakatemian vuonna 2011.

Auditointiraportin voi lukea KKA:n sivuilla: www.kka.fi.

 

 

Hae jutuista