Teatterikorkeakoulu

Laura Manninen

Arkisto

Rehtori Paula Tuovinen ja 72000 arkkia paperia. Kuva: Laura Manninen.

Teatterikorkeakoulu on nyt Green Office -toimisto

Teatterikorkeakoulu on saanut oikeuden käyttää Green Office -merkkiä. WWF:n maaliskuussa tekemässä toimistotarkastuksessa todettiin, että TeaKin ympäristötyö täyttää Green Office –krite

- Teatterikorkeakoululle on tärkeää erityisesti teatteri- ja tanssialan ammattilaisten ja työnantajien kouluttajana huomioida toiminnassaan ympäristöarvot. WWF on tässä työssä toiminut hyvänä kirittäjänä, toteaa hallintojohtaja Esa Hämäläinen.

Green Office on käytännönläheinen ympäristöohjelma. Sen tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja toimiston ekologisen jalanjäljen pienentäminen.

Ympäristötyö alkoi nykytilan kartoituksella. Tulos oli paljastava: paperia ja sähköä kuluu TeaKissa reippaasti.

Paperia käytettiin kuukaudessa 144 riisiä eli 72 000 arkkia. Määrää saatiin vähennettyä muun muassa asettamalla opiskelijoille tulostuskiintiö, seuraamalla työntekijöiden tulostusmääriä, siirtymällä kaksipuoliseen tulostamiseen ja pienentämällä painotöiden kappalemääriä. Tulostus- ja painopaperit vaihdettiin mahdollisuuksien mukaan fsc-merkittyyn tai uusiopaperiin.

Sähkönkulutusta nipistettiin esimerkiksi muistuttamalla turhien valojen sammuttamisesta, asentamalla tietokoneisiin automaattinen virransäästötoiminto ja lämmittämällä saunoja harvemmin. Aikaisemmin neljä saunaa porotti kuumana päivittäin, Green Officen myötä lauteille pääsee nyt vuoropäivinä.

Teatterikorkeakoulu haluaa avata myös keskustelua teatterialan ympäristövaikutuksista. Opetusteatterissa selvitetään, mitä ympäristövaikutuksia esitysten tuottamiseen liittyy. Ympäristökuormituksen vähentämiseen päivittäisessä teatterityössä laaditaan käytännön ohjeet.

Osana Green Office –toimintaa Teatterikorkeakoulussa vietettiin 24.–25.3 toista kertaa Ekopäiviä. Teemana oli vesi ja puhujina muun muassa Risto Isomäki sekä Pekka Himanen.

 

Hae jutuista