Teatterikorkeakoulu

Laura Manninen

Arkisto

Teatterikorkeakoulun tanssiryhmä TaDaC kiertää taas

Teatterikorkeakoulun ensimmäinen oma tanssiryhmä aloitti toimintansa elokuussa 2007 koreografi Jenni Kivelän johdolla. Tästä pilottiprojektista saadut kokemukset olivat niin hyviä, että ryhmä on sittemmin vakiintunut osaksi tanssijan maisteriohjelmaa. Tanssiryhmätoiminta luo siltaa opiskelun ja työelämän välille ja helpottaa siirtymistä ammattikentälle.

Syksyllä 2010 aloitti toimintansa kolmas ryhmä TADaC 2011, jonka taiteellinen johtaja on professori Ari Tenhula.

TADaC 2011 ohjelmisto sisältää kaksi teosta: Liisa Risun Tumma ja Ari Tenhulan Ääretön määrä ennakoimattomuutta (työnimi). Ensi-ilta on 14.1.2011 Teatterikorkeakoulussa. Tämän jälkeen ryhmä kiertää esiintymässä muualla Suomessa sekä Virossa.

Liisa Risun koreografian lähtökohtana on hänen teoksensa Tumma, joka kantaesitettiin Zodiakissa 2009. Uusi versio on ensimmäistä lyhyempi ja nähdään kuudelle tanssijalle sovitettuna. Teoksen lähtöpisteenä on ollut Samuel Beckettin pienoisromaani Huonosti nähty huonosti sanottu (Mal vu mal dit, 1981).

Ari Tenhulan teos rakentuu interaktiossa tanssijan liikkeen, kanssatanssijoiden välisten impulssien ja yleisön assosiaatioiden kanssa. Samalla osa esityksestä muuttuu ennakoimattomaksi, itseään luovaksi tapahtumaksi. Teoksen puheentunnistukseen perustuva interaktio on rakennettu yhteistyössä Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksen ja TAUCHI- yksiön (Tampere Unit for Computer-Human Interaction) kanssa.

TADaC 2011 -tanssiryhmään kuuluvat Anniina Jääskeläinen, Unna Kitti, Kati Korosuo, Kaisa Pesonen, Eeva Rantala ja Mirva Väänänen.

 

Hae jutuista