Teatterikorkeakoulu

Sanna Suonsyrjä

Arkisto

Tanssitaiteen laitos kurottaa Uudellemaalle

Tanssitaiteen laitos aloittaa uudenlaisen yhteistyön Keski-Uudenmaan tanssiopiston ja Järvenpään kaupungin kanssa. Ajatuksena on viedä tanssia TeaKin seinien ulkopuolelle esitysten ja luentojen, tulevaisuudessa mahdollisesti myös työpajojen muodossa.

Aloite oli Keski-Uudenmaan tanssiopiston rehtorin Leila Ketolan. Ajatuksena on, että tanssiopiston oppilaat ja keskiuusmaalaiset pääsevät kokemaan laadukkaita esityksiä ja tutustumaan tanssitaiteeseen muun muassa luentoja seuraamalla. Tanssitaiteen laitos pääsee lähemmäs ruohonjuuritasoa ja saa uutta yleisöä. Ja Järvenpään kaupunki voi tarjota tanssiesityksiä asukkailleen.

– Aloin pohtia yhteistyömahdollisuutta, kun aloitin TeaKissa täydentävät opinnot. Helsingistä Järvenpäähän on 36 kilometriä. Matka on maantieteellisesti lyhyt, mutta tanssitietous tuntuu leviävän todella hitaasti, muutaman kilometrin vuodessa. Ammattiesityksien seuraaminen omassa kaupungissa on hyvä tilaisuus sekä tanssinharrastajalle että tavalliselle kaupunkilaiselle, kertoo Ketola.

Yhteistyön tuo ensi kertaa näkyväksi professori Kirsi Monnin luento Tanssitaide eilen ja tänään – kehollisuus, liike, kokemus ja kulttuuri Järvenpään lukion auditoriossa huhtikuun 6. päivänä. TADaC-tanssiryhmä puolestaan esiintyy 25. toukokuuta Järvenpää-talon Sibelius-salissa.

– On hienoa, että kaupungin kulttuuritarjontaan saadaan uusi merkittävä toimija omien tanssiammattilaisten ja harrastajien lisäksi. Toivottavasti mahdollisimman moni tanssista kiinnostunut seuraa TeaKin vierailua ja saa siitä nautintoa ja intoa harrastuksensa eteenpäin viemisessä, toteaa kaupungin kulttuurijohtaja Kalle Jämsen.

 

Hae jutuista