Teatterikorkeakoulu

Aura Nurmi

Arkisto

Taiteen jälki - Taidepedagogiikan polkuja ja risteyksiäUusia julkaisuja

Taiteen jälki - Taidepedagogiikan polkuja ja risteyksiä

Kirja kokoaa eri taidemuotojen edustajia yhteiseen pohdintaan taidepedagogiikan perusteista. Heidän yhteisenä näkökulmanaan on taide ja oppiva, kehittyvä ihminen sekä pedagoginen konteksti. Kirjan on toimittanut Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila.

Nykynäyttelijän taide

Nykynäyttelijän taideJouko Turkan näyttelijäntyön opetus Teatterikorkeakoulussa kohahdutti 1980-luvun Suomea. Nykynäyttelijän taide kysyy, mitä Turkan koulutuksesta voitaisiin tänä päivänä säilyttää, ja miten sitä voitaisiin kehittää. Millaista voisi olla nykynäyttelijän taide ja siihen tähtäävä näyttelijänpedagogiikka? Lue lisää hankkeesta sivulta 46.

Kirjoittajat: Esa Kirkkopelto, Petri Tervo, Janne Tapper, Pauliina Hulkko, Hannu Tuisku, Marja Silde. Kirjan on kustantanut Maahenki Oy. Sen voi hankkia myös Maahenki-kustantamon nettikaupasta.

The Techniques of Gesture Language – a Theory of PracticeThe Techniques of Gesture Language – a Theory of Practice

Maya Tångeberg-Grischin on opiskellut Intian Keralassa klassista intialaista tanssia ja teatteria. Väitöstutkimuksessaan hän vertailee ranskalaista 1800-luvun pantomiimia ja intialaista abhinaya-näyttelijäntekniikkaa, joka kuuluu yli tuhat vuotta vanhaan kūtiyāttam -perinteeseen. Tångeberg-Grischin esittelee luovan, laajalti ymmärrettävissä olevan elekielen "kieliopin" ja "syntaksin", joka saattaa herättää uutta kiinnostusta käsieleiden käyttöön teattereissa.

Episode 3 – Converging Perspective. Writings on Performance Art

Episode 3 – Converging Perspective. Writings on Performance ArtEpisodi 3 koostuu esitystaiteen ja -teorian maisteriopiskelijoiden ja jatko-opiskelijoiden kirjoituksista vuosilta 2009–2011. Teos on englanninkielinen ja sen on toimittanut Annette Arlander. Lue Episode 3:sta lisää sivulta 12.

Nykykoreografin jalanjäljissä – 37 tapaa tehdä tanssia

Nykykoreografin jalanjäljissä – 37 tapaa tehdä tanssiaKattava kirja on itsenäinen jatko-osa vuonna 2005 ilmestyneelle teokselle Tanssintekijät, joka oli ensimmäinen teos suomalaisten koreografien työstä. Sen on toimittanut Hannele Jyrkkä ja kustantanut Like.

Kirjoja voi tilata TeaKin nettisivuilta www. teak.fi/julkaisut, sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai ostaa Teatterikorkeakoulun kirjastosta.

koonnut Aura Nurmi

 

Hae jutuista