Teatterikorkeakoulu

Laura Manninen

Arkisto

Kokos-palvelut – esitys ja enemmän

– Yritysasiakkaalle on selvää etua siitä, että kehittämis-, koulutus- ja konsultointiratkaisut on nyt mahdollista hankkia yhdestä paikasta kokonaisvaltaisesti ja räätälöidysti, kertoo koulutus- ja kehittämispäällikkö Kai Lehikoinen.

Kokoslaisten osaaminen perustuu esiintymiseen, kehollisuuteen ja liikkeeseen, teatterilähtöisiin menetelmiin, työyhteisöjen oppimisprosessien ymmärtämiseen sekä esitystilojen ja esitysteknologioiden tuntemukseen.

– Motto ”Esitys ja enemmän” kertoo siitä, että Kokoksen toiminta ulottuu esittävien taiteiden toimialaa laajemmalle yhteiskuntaan. Kokoksen taide- ja teatterilähtöiset menetelmät soveltuvat kaikille ammattilaisille ja yhteisöille esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen, toiminnan ja palveluiden kehittämiseen, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden parantamiseen sekä ideoiden kehittelyyn, Lehikoinen jatkaa.

Teatterikorkeakoulu on palvelut ammattilaisia ja työyhteisöjä tarjoamalla täydennyskoulutusta ja räätälöimällä henkilöstökoulutusta perustamisvuodestaan 1979. Esitystekniikan suunnittelutoimisto Teakon on tarjonnut esitys-, yleisö- ja ammattitilojen suunnitteluun palvelujaan osana Teatterikorkeakoulun organisaatiota vuodesta 1987.

Viimeaikaisia asiakkaita ovat olleet teattereiden kehittämisessä muun muassa Tampereen Työväen Teatteri ja Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri sekä esitystilojen ja -teknologioiden osalta Kulttuuritehdas Korjaamo, Musiikkitalo ja Suomen Kansallisooppera. Yrityksistä muun muassa GlaxoSmithKline, Viking Line ja Paulig ovat käyttäneet Kokoksen palveluita.

Toimintaan on kuulunut myös useita kiinnostavia projekteja. Osana esr-rahoitteista Taika-hanketta pantiin pystyyn sosiaalinen Sovella taidetta -verkkopalvelu, jossa soveltavan taiteen ammattilaiset ja palveluiden ostajat kohtaavat. Sovella taidetta -messuilla 19.–20.10. Teatterikorkeakoulussa kohdattiin kasvotusten.

Lue seuraavilta sivuilta lisää Kokoksen toiminnasta! Niina Nurminen (s. 29–31) on yksi Kokoksen kouluttajista. Myrskyryhmä (s. 34–35) ja MOOOT-produktion teatteripedagogit (s. 32–33) kuuluvat Sovella taidetta -verkkopalvelun ammattilaisiin. Ja Kokoksella, entisellä Teakonilla, on ollut sormensa pelissä Kalasataman Sirkuksen talon (s. 36–37) rakennuttamisessa lähes alusta asti. www.kokos.fi

 

Hae jutuista