Kuvan Kevät –
Kuvataideakatemian lopputyönäyttely
9.5.–1.6.2014

Kuvataideakatemian näyttelykevään suurin tapahtuma tulee taas! Viittä vaille valmiiden kuvataiteen maistereiden teoksia on esillä Kuva/Tilassa, Lisätilassa ja  Galleria FAFAssa. Kaikki koulutusohjelmat ovat mukana: esillä on muun muassa maalauksia, taidegrafiikkaa, veistoksia, installaatioita, valokuvaa ja videoteoksia.

Kuvan Kevät -lopputyönäyttely on kuvataiteen maistereiden opinnäytetyön osa. Näyttelyyn osallistuu sekä kaksivuotisen maisteriohjelman opiskelijoita että opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet opiskelunsa Kuvataideakatemiassa kandidaatin tutkinnolla ja jatkaneet sen jälkeen maisterin tutkintoa kohti.

 

Oheistapahtumat

 

la 24.5.2014 klo 14.00, Kuva/Tila (Merimiehenkatu 36 C, sisäpiha, 1.krs)

 

Opastettu näyttelykierros toimittaja ja kriitikko Jonni Roosin johdolla. 
Vapaa pääsy!

 

su 25.5.2014 klo 11.15, Galleria FAFA (Lönnrotinkatu 35)

 

Meri Linnan Retriittiin liittyvä, Sakari Heikan vetämä sound healing. Vapaa pääsy!

 

Ääniterapia on kehon ja sielun tasapainottamista akustisin instrumentein ja lauluäänen avulla, joiden värähtely on harmonista ja hoitavaa. Monissa vanhoissa kulttuureissa ääntä ja musiikkia on tällä tavoin perinteisesti käytetty parantamismuotona sekä tapana yhdistää ihmisiä. Myös moderni länsimainen tiede tunnistaa ääniterapian mahdollisuudet vaihtoehtoisena hoitomuotona, joka voi tukea länsimaista lääketiedettä matkalla kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

 

Sakari Heikka on multi-instrumentalisti ja musiikin kandidaatti. (Sibelius Akatemia, orkesterisoitinten osasto) Hän on työskennellyt alttoviulistina suomen tunnetuimmissa sinfoniaorkestereissa, tehnyt sovittamista musiikkiteatteriin sekä soittanut useissa eri kevyen musiikin kokoonpanoissa. Hän löysi ääniterapiaan vuoden kestäneellä henkisellä matkallaan vuonna 2013. 

 

su 1.6.2014 klo 14.00, Kuva/Tila (Merimiehenkatu 36 C, sisäpiha, 1.krs)

Opastettu näyttelykierros kehutun taidegraafikon ja Vuoden 2012 nuoren taiteilijan Ari Pelkosen johdolla. Vapaa pääsy!