previouspauseresumeseuraava
Exhibition Laboratory

Exhibition Laboratory

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryssa on kiinnostavinta tuoreinta taidetta ja kokeellista näyttelytoimintaa. Exhibition Laboratoryssa järjestetään näyttelyiden ohella myös yleisöluentoja, performansseja ja muita yleisölle avoimia tilaisuuksia. Kuvataideakatemia on kouluttanut kuvataiteilijoita vuodesta 1848.

Exhibition Laboratory sijaitsee Helsingin Punavuoressa rakennushistoriallisesti arvokkaassa Merikorttelissa. Monenlaisten ryhmänäyttelyiden tarpeisiin muunneltavaa näyttelytilaa on kahdessa tasossa noin 700 m2.

Exhibition Laboratoryn ohjelma pyrkii inspiroimaan uusia ajatuksia ja näyttelymuotoja ja siten laajentamaan näkemyksiä taiteesta, sen historiasta ja käytännöistä 2010-luvulla.

Project Room

Helsingin Hietalahdessa sijaitseva Exhibition Laboratory Project Room esittelee opiskelijoiden tutkintoihin ja opetukseen liittyviä projekteja. Sen näyttelyt ovat kokeellisia ja innovatiivisia, ja niiden tarkoituksena on avartaa näyttelyissä kävijöiden näkemyksiä taiteesta ja sen tekemisestä.

Näyttelyiden yhteydessä on myös opiskelijoiden teosmyyntiä, jonka tuotto menee lyhentämättömänä suoraan taiteilijalle.

Tutustu tapahtumakalenteriin ja tilaa uutiskirje

Exhibition Laboratoryn ja Project Roomin näyttely- ja tapahtumatarjonta löytyy Exhibition Laboratoryn tapahtumakalenterista. Ennakkotietoja näyttelyistä ja tapahtumista saat kun tilaat  Kuvataideakatemian uutiskirjeen.

Taiteellinen toiminta osana kuvataiteilijan koulutusta

Taiteellinen toiminta on Kuvataideakatemiassa opetuksen väline ja opiskelijoiden kontakti yhteiskuntaan, taidekenttään ja taideyleisöön. Näyttelytoiminnan avulla opiskelijat saavat ensikosketuksen valmistumisen jälkeiseen työelämään.

Exhibition Laboratoryyn kutsutaan säännöllisesti nykytaiteeseen erikoistuneita tutkijoita, kuraattoreita ja taiteilijoita työskentelemään, keskustelemaan ja rakentamaan näyttelyitä. 

Kuvataideakatemian näyttelyitä toteutetaan myös yhteistyökumppaneiden tiloissa koti- ja ulkomailla sekä spontaaneina ja avoimina liikkeinä, kuten kaupunkitilaa luovasti hyödyntävissä taideprojekteissa.

Tutustu Taideyliopiston Kuvataideakatemian opetukseen ja koulutusohjelmiin

Taideyliopiston Kuvataideakatemian näyttelytiimi

Ota yhteyttä: etunimi.sukunimi@uniarts.fi

Anna-Kaisa Rastenberger, esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden professori
Suvi Lehtinen, tilallisuuden ja näyttelysuunnittelun lehtori

Anni Anttonen, vastaava tuottaja
+358 45 657 8746

Olli Karttunen, näyttelymestari
Christine Langinauer, tuottaja (toimivapaalla vuoden 2018 loppuun asti)

Medialle

Näyttely- ja tapahtumaviestintä, mediayhteydet: kuva.viestinta@uniarts.fi
Pressikuvat Taideyliopiston verkkosivujen Kuvapankissa

Merikortteli

Exhibition Laboratory toimii suojellussa Merikorttelin kiinteistössä, joka edustaa Helsingin 1900-luvun alkupuolen teollista rakennusperintöä. Suomen kaapelitehdas Oy rakennutti arkkitehti Wäino Gustaf Palmqvistin suunnitteleman korttelin teollisuuskiinteistön neljässä vaiheessa vuosina 1919-1938. Tätä nykyä kiinteistössä toimii etupäässä luovan alan yrityksiä. Taideyliopiston Kuvataideakatemia avasi Merikorttelissa näyttelytilan syksyllä 2013, joka toimi alkuun nimellä Kuva/Tila. Exhibition Laboratory –nimellä tila lanseerattiin maaliskuussa 2015.