Mikä kattaus! Suussa SULAvat herkut Kaapelitehtaalla

Kaapelitehtaalla 11.–12.10.2017 järjestettävä SULA – Sustainability and Love for Arts on supertapahtuma, jota tituleerataan jopa luovien alojen Slushiksi. Tarjolla on värikäs kattaus herkullisia puheenvuoroja ja maukkaita keskusteluja.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen tapahtuma tuo yhteen taiteen tekijät sekä luovien alojen yrittäjät, välittäjät ja kehittäjät. SULA on kauan kaivattu ammattilaistapahtuma, joka käsittelee moninaisen ammattikunnan tyypillisiä ilmiöitä ja toisaalta tuo esiin erilaisia tukipalveluja esim. yrittäjille. SULAssa tavataan mm. kollegoja, sijoittajia, julkisia rahoittajia, osaamisen kehittäjiä, kouluttajia ja päättäjiä. Konferenssi esittelee tiiviissä muodossa näkemyksen siitä, missä edellytyksissä luovia aloja kehitetään. Kynnys on haluttu pitää mahdollisimman matalana – ja liput edullisina – jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan verkostoitumaan ja oppimaan.

Pyysimme SULAn tuottajaa Kati Uusi-Rauvaa esittelemään kattauksen parhaat palat: SULA on kuin vastustamaton meze-lautanen, jossa jokaisella ruokalajilla on oma erityinen luonteensa.

 

Mehevä dolma: SULA-klinikka

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä tarjoillaan tuhti lautanen täynnä painavaa ja hyödyllistä asiaa julkisesta rahoituksesta sekä luovien alojen tukipalveluista. Räätälöity annos maistuu erityisesti yrittäjälle tai itsensätyöllistäjälle – varsinkin sellaiselle, jolla on kiikarissa julkinen rahoitus.

Mukana klinikkapäivässä ovat Kumous – Uusi työnhaku, Tekes, Avek, Luova Eurooppa ja NewCo Helsinki sekä lakineuvontaa tarjoavat Akavan erityisalat ja Castrén & Snellman. Ota vain yhtä sorttia tai varaa aika useammalle klinikalle!

Aika: 11.10. klo 10.00–16.00

Lisää tietoa ja varaukset

 

Hummusta ja baba ganoushia: Mediataiteilijat Kate Johnson ja Michael J. Masucci

Toinen seminaaripäivä käynnistyy keynote-puheenvuorolla rapakon takaa. Mediataiteilija Kate Johnson ja kuraattori Michael J. Masucci kertovat, miten he ovat löytäneet oman tapansa toimia taiteilijoina vuosikymmenten kuluessa. Kaksikko on ollut perustamassa lukuisia kulttuuritapahtumia, mm. Burning Man Festivalia, sekä toiminut Kalifornian taiteilijayhteisön pitkäaikaisina kuraattoreina.

Makeaa ja pehmeää; savua ja sitruunaa: Finding One’s Own Art and the Power of Community.

Aika: 12.10. klo 10.15

 

Vihreää tabbouleh’ta: Rijksmuseumin näyttelyjohtaja Tim Zeedijk

Hollannin Rijksmuseum kävi taannoin läpi massiivisen prosessin, jossa perinteikäs museo syntyi uudelleen. Näyttelyjohtaja Tim Zeedijk kertoo keynote-puheessaan, millaista on olla osa eurooppalaisen taideinstituution johtotiimiä ja käydä uudistusprosessin aikana monenlaista dialogia taideyhteisön sekä ympäröivän urbaanin yhteisön kanssa.

Harvinaista herkkua tarjolla museoalan väelle ja yleisötyöstä kiinnostuneille: The Renovation of the Rijksmuseum and Its Future Challenges.

Aika: 12.10. klo 11.00

 

Viileän herkullista mintulla terästettyä tsatsikia: Toimitusjohtaja Anttu Harlin, Gigglebug

Anttu Harlin on yksi harvoista suomalaisista, jotka ovat menestyneet luovilla aloilla kansainvälisesti. Valloittavan Gigglebugin toimitusjohtaja päivittää SULAssa kuulumiset mm. Disney-yhteistyöstä.

Menestysreseptin ainekset: Art of Animation, Working with the Likes of Disney.

Aika: 12.10. klo 13.00

 

Kirpeää appelsiini-sipulisalaattia: Toimitusjohtaja ja kuraattori Laura Köönikkä, Finnish Art Agency

Laura Köönikkä ei pelkää puuttua vaikeisiin aiheisiin, vaan puhuu projektityöläisen haasteista ja ottaa kantaa myös välittäjätoimintaan managerin ja kuraattorin näkökulmasta. Tarkalla korvalla kuuntelevat erityisesti kulttuurintuottajat, taiteilijat ja kulttuuripolitiikan tekijät.

Makeaa ja kirpeää: Confessions of a Curator.

Aika: 12.10. klo 13.40

 

Pähkinäinen baklava: päivän paneelikeskustelu monine kerroksineen

Arts Management Helsingin toimitusjohtaja Outi Järvinen johdattelee viiden asiantuntijan paneelin keskustelemaan siitä, miten luovaa työtä johdetaan taiteen ja kulttuurin maailmassa, jossa johtaminen on tabu.

Sokerina pohjalla all female baklava: Managing Creative Talents -paneelikeskustelu

Panelistit: Birgitta Persson, Kate Johnson, Lucy Kimbell, Mariina Hallikainen ja Elise Pietarila

Aika: 12.10. klo 14.20

 

Kuumaa grillistä: SULA Pitch

SULA Pitch -kisan finaalissa 15 luovan alan yritystä pääsee kertomaan liikeideastaan kansainväliselle tuomaristolle. Tule katsomaan ja oppimaan, kuinka esiinnytään vaikkapa rahoitusalan ammattilaiselle tai tuotantokumppanille! Sijoituskohteita etsiville yksityisille rahoittajille pitchauskisassa on tarjolla makupaloja audiovisuaalisesta alasta ja peleistä hyvinvointipalveluihin.

Mureat ja hiillostetut: SULA Pitch

Aika: 12.10. klo 10–15

 

Löydät koko ohjelman, lisää tietoa ja linkin lipunmyyntiin SULAn nettisivuilta.

 

Teksti: Kaisa Larjomaa, tiedottaja, Creative and Inclusive Finland