Taiteilijan teos on esillä Tasku-galleriassa, Mylly-rakennuksen 1. kerroksessa.
Teoksessa du soleil, que ça existe tarkastellaan ajallistumia, joiden kautta keho muodostaa, varastoi ja luo sen, minkä käsitämme todelliseksi. Tämä tekstipohjainen projekti käsittelee kaipuuta, etäisyyttä ja kieltä, ja siinä tutkitaan sekä kielen että maiseman ekspansiivisuutta tuomalla dialogiin tilaa ja tarkastelemalla maisemia kehoina.
Kokemus havaitsemisen vaikeudesta koetaan toisinaan kuvia peittävien pimentävien ja valaisevien huntujen vuoksi tiloissa, jotka tuntuvat liki pois pyyhityiltä, toisinaan taas samettisen hämärissä tiloissa, jotka paljastavat vain joitain yksityiskohtia. Nämä ovat tulleet näkyviin solarisaation välkkeen avulla – tekniikan, jossa filmin kehittämisen aikana käytetään hetkellisesti välkkyvää valonlähdettä. Valon ja pimeyden välinen rytmi muistuttaa meren liikettä ja tuo filmiin vedellisiä ja aistillisia kerroksia, joissa kuvat näyttävät olevan tyypillisesti narratiivisen elokuvatilan ulkopuolella. Tällöin ne muistuttavat enemmänkin liikkeessä olevia maalauksia tai valokuvia.
Marguerite Duras’n kirja Kuolemantauti on toiminut installaation yleisilmeen innoittajana. Kirjansa lopussa Duras kuvailee, kuinka pimeää merta vasten avautuvasta ikkunasta muodostuu keskeinen elementti hänen kirjastaan tehdyssä näytelmäsovituksessa.
Charlotte Clermont (s. 1991) käy vuoropuhelua videokuvan ja äänen välillä ja tarkastelee tällä tavoin havaintojamme todellisuudesta. Clermont’n teoksia on esitetty mm. seuraavilla elokuvafestivaaleilla: Fracto (Saksa), IFF Rotterdam (Alankomaat), Ji.hlava International Documentary Film Festival (Tšekki), Beijingin kansainvälinen lyhytelokuvafestivaali (Kiina), Hampurin kansainvälinen lyhytelokuvafestivaali (Saksa) ja Edinburghin kansainvälinen elokuvafestivaali (Skotlanti). Suomen Kulttuurirahasto on rahoittanut hänen maisteriprojektiaan.
Teoksen sijainti näyttelyssä