Taiteilijan teokset ovat esillä Valkoisessa studiossa Mylly-rakennuksen 1. kerroksessa.
Rendered Illegible on kokoelma, joka koostuu kahdestakymmenestäkuudesta kirjaimia muistuttavasta muodosta. Muodot eivät kuitenkaan edusta minkään kielen puhuttuja äänteitä, vaan ne laajentavat ja uudelleen tulkitsevat kirjoitetun viestinnän ideaa ja tarkoitusta. Muodot on luotu piirtämällä, ja niihin on haettu innoitusta koristeellisesta typografiasta ja kohopainotekniikasta: koukeroisista kirjasintyypeistä ja painajien käyttämistä ornamenteista. Erityinen visuaalinen vaikuttaja on ollut 1800-luvulla käytössä ollut koristeellinen kirjasintyyppi, joka syntyi teollistumisen seurauksena, kuten englantilainen kirjoituksen tutkija Nicolette Gray on teoksissaan kuvannut.
Rendered Illegible syntyi, kun näiden monimutkaisten kirjasintyyppien osien pohjalta muodostui uusi, kuvitteellinen aakkosto. Tämä prosessi perustui ajatukseen utopistisista kielistä ja mielikuvitukseen perustuvista aakkosjärjestelmistä, ja sen kautta teokseen alkoi kytkeytyä mystisiä piirteitä. Esimerkkejä tällaisista aakkostoista ja kielistä ovat Voynichin käsikirjoitus, jota ei vieläkään ole pystytty tulkitsemaan, Xu Bingin Kirja taivaasta tai Hildegard Bingeniläisen lingua ignota. Rendered Illegible -teokseen kuuluvat vedossarjat ja kirjaimia läheisesti muistuttavat puiset matriisit saavat katsojan etääntymään teoksesta ja keskittymään kirjaintyyppien ja niiden asettelun visuaalisiin piirteisiin sen sijaan, että he tarkastelisivat kirjaimia totuttuun tapaan osana tiedonvälitystä. Teoksessa pyritään palauttamaan mystisyys tutuilta tuntuviin muotoihin sekä osoittamaan kieleen ja kommunikaatioon liittyvien esteettisten ominaisuuksien arvo. Tällä tavoin teos rohkaisee meitä tarkastelemaan ja pohtimaan niitä visuaalisia muotoja, jotka ympäröivät meitä omassa arjessamme.
Julia Syrzistie (s. 1993) työskentelee taidegrafiikan, kirjataiteen ja painosuunnittelun parissa. Hänen työnsä keskittyy kätkettyjen narratiivien ja yhteiskunnallisten ilmiöiden tutkimiseen typografisesta ja etenkin kohopainotekniikan historian näkökulmasta. Uusimmissa teoksissaan Syrzistie on tarkastellut koristeellista kirjoitusta, kuvitteellisia aakkosia sekä painotyössä käytettyjä ornamentteja. Hän on suorittanut kandidaatintutkinnon viestinnän alalta Glasgow School of Artissa.