Arts for Policy Making – taide osana tulevaisuuden luomista

Kautta historian taide ja kulttuuri ovat olleet kiistattomia osia ihmisten elämää. Aikojen saatossa taiteen ja kulttuurin roolit ovat tyydyttäneet ihmisen viehätystä estetiikkaan, mutta niiden roolit ovat liittyneet niin jumalten ja henkiolentojen kanssa keskusteluun kuin pyrkimykseen päästä käsiksi intuitioomme ja nähdä tulevaan.

Nyky-yhteiskuntamme nojaa vahvasti tieteeseen ja loogiseen ajatteluumme siitä huolimatta, että tiedämme, että ajatteluamme ja päätöksiämme ohjaa moni muukin asia.

Tarvitsemme tapoja tulla tietoisiksi ja jakaa hiljaista tietoamme, joka voi olla osin logiikkamme saavuttamattomissa. Tarvitsemme kykyä luoda huomista ja maalata tulevaisuutta, joka ulottuu faktaperustaista tietämistä pidemmälle.

Yhteiskuntamme on seissyt riittävän kauan yhden jalan varassa.

Arts for Policy Making -tapahtuma järjestetään 11.12.2017 Helsingin Suvilahdessa. Keynote-puheenvuorot pitävät odotettu Venu Dhupa ja Jyrki Kangas.

Creative and Inclusive Finlandin projektityöntekijä Antti Leppilampi kuvailee ennakkofiiliksiään seuraavasti:

Odotan Venun puheenvuoroa suurella mielenkiinnolla. Tapasin ensimmäisen kerran Venun noin kuukausi sitten ja ihastuin hänen energisyyteensä, joka huokuu monien metrien päähän. Uskaltaisin väittää, että Venulla on ”Creative Scotland” -projektinsa kautta pitkä kokemus luovien ihmisten kanssa työskentelystä.

Venua haastateltiin Creative and Inclusive Finlandin tulevaa julkaisua varten 13.11., jolloin hän kertoi muun muassa, että tämän päivän yhteiskunnassa todellisen sosiaalisen muutoksen saavuttamiseksi tarvitaan enemmän monialaista osaamista kuin aikaisemmin sekä valmiutta ottaa riskejä ja paljastaa omaa haavoittuvuuttaan. Pitää ymmärtää, ettei kukaan voi tulla ammattilaiseksi kaikessa, mutta on syytä olla valmis työskentelemään aloilla, jotka eivät ole niin tuttuja. Venu puhui myös paljon verkostojen merkityksestä. Suomalainen huippuasiantuntija Jyrki Kangas taas on Pori Jazz -festivaalin kautta vaikuttanut vahvasti Porin alueen imagoon. Molemmat puhujat ovat äärimmäisen kiinnostuneita tulevaisuudesta ja pystyvät oman menneisyytensä kokemusten kautta antamaan paljon vinkkejä siitä, kuinka tärkeää luovuus ja ihmisten välinen yhteistyö on tulevaisuudessa.

 

Mitä? Arts for Policy Making
Missä? Oranssi, Kaasutehtaankatu 1/ 20, Suvilahti, Helsinki
Milloin? 11.12.2017 klo13.30–16.00

 

Lisää tietoja ja ohjelma: www.cifinland.fi/artsforpolicymaking

Ilmoittaudu viimeistään 5.12. osoitteessa www.lyyti.in/artsforpolicymaking

Lue Venu Dhupan haastattelu täällä!