Vuoden loppu tarinoita täynnä

Media: 
|

Loppuvuosi on mennyt tapahtumien suhteen vauhdilla luovien ihmisten yhteen kokoamisen parissa. Mikkelissä Kasarmin kampuksella 23.11.2017 puhuttiin joukkorahoituksen hakemisesta Crwdpuisto-tapahtumassa, johon saatiin hyvä määrä kuulijoita ammattikorkeakoulun opiskelijoista sekä opettajista. Heille esiteltiin Rami Laaksosen sekä Emilio Mäkipään tarinat – molemmat ovat joukkorahoituskampanjan keinoilla ryhtyneet viemään omaa ideaansa eteenpäin.

”Mikään tavallinen ei ole koskaan muuttanut mitään”

Media: 
|

"Nothing normal ever changed a damn thing”, kuului Slush 2017:n tunnuslause. Slush on melkoinen mylläkkä puheenvuoroja, startupeja esitteleviä standeja ja uusia kontakteja. Tapahtuma kuhisee nuorten energiaa ja ideoita, uusia aloitteita, innovaatioita ja tulevaisuutta. Puheenvuorot ovat myyviä ja vakuuttavia. Pöhinä imee kävijän mukaansa.

Innostusta ja uskoa tulevaan – ex-nuorten puheenvuoroja

Media: 
|

Nuoruus on osa yhteiskunnallista keskustelua, jota käyvät etenkin aikuiset. Ilman nuorten ääntä tämä keskustelu jää torsoksi. On löydettävä tapoja saada nuoria mukaan osallistumaan yhteisen tulevaisuutemme rakentamiseen.

Lataa tiedostot

Innostu monialaisesti – ratkaisun avain nuorten osallisuuteen?

Media: 
|

Aihe joka koskettaa aina, on nuorten syrjäytyminen. Paljon mediassakin käsitelty aihe. Termistä syrjäytyminen voidaan olla monta mieltä, mutta yhteiskunnallinen haaste on olemassa. Huoli nuorten pysymisestä mukana yhteiskunnassa on aito. Sen huomaa muun muassa lukuisista valtakunnallisista hankkeista, joissa aihe on nostettu tärkeäksi kehitysteemaksi. Esimerkiksi monissa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamissa hankkeissa pyritään puuttumaan nuorten osattomuuteen ja ennaltaehkäisemään sitä monenlaisin keinoin.

Arts for Policy Making – taide osana tulevaisuuden luomista

Media: 
|

Kautta historian taide ja kulttuuri ovat olleet kiistattomia osia ihmisten elämää. Aikojen saatossa taiteen ja kulttuurin roolit ovat tyydyttäneet ihmisen viehätystä estetiikkaan, mutta niiden roolit ovat liittyneet niin jumalten ja henkiolentojen kanssa keskusteluun kuin pyrkimykseen päästä käsiksi intuitioomme ja nähdä tulevaan.

Nyky-yhteiskuntamme nojaa vahvasti tieteeseen ja loogiseen ajatteluumme siitä huolimatta, että tiedämme, että ajatteluamme ja päätöksiämme ohjaa moni muukin asia.

Taiteilijat kaupunkikehittäjinä – yhteistyön taidetta

Media: 
Photo: Tomi Flyckt
|

Taiteilijat kaupunkikehittäjinä on yksi tuoreista keinoista tuoda luovien alojen osaamista perinteisten taidealojen ulkopuolelle. Taiteilijoilla on monialaista osaamista, muilla aloilla vielä tuntemattomia menetelmiä, taitoa viedä eteenpäin vaativia prosesseja ja hyvä epävarmuuden sietokyky. Kun edelliset yhdistetään kehittämismyönteiseen ja uteliaaseen kaupunkiorganisaatioon, saadaan yhdistelmä, joka mahdollistaa uusia toimintamalleja, uudenlaista toimintaa ja parhaassa tapauksessa myös uutta työtä.

Ensikertalaisen tunnelmia luovuuden linnakkeesta

Media: 
|

Kaksi päivää maailman parhaita luovia starttareita, ideoita, ihmisiä ja urbaania tanskalaista hyggeä – laatikkopyöristä aamusumuun, joulukauteen valmistelevasta Tivolista uusiin ruokatoreihin, kaupungintalon vihkimisparvekkeesta käynnissä oleviin kunnallisvaaleihin ja Irman viinipullosta kaupan hyllyllä myytäviin sirkkasnäkseihin. Kööpenhaminassa joka neljäs työpaikka on luovilla aloilla. Maailman asuttavimmaksi ja onnellisimmaksi kaupungiksi tituleerattu Köpis tunnetaan varsinkin muodista ja maailman parhaan ravintolan “Noma-vetoisesta” ruokakulttuurista.

Sukupolvi Z tulee – oletko valmis?

Media: 
|

Parhaillaan maailmaamme muuttaa uusi sukupolvi, vuosien 1990–2010 välillä syntyneiden Z-sukupolvi. Se on historiamme yltäkylläisin sukupolvi, jonka elämään kuuluu pelko oman digitaalisen identiteetin tulosta nolatuksi sosiaalisissa medioissa. Sukupolvi on kasvanut internetin läpäisemän median varjossa digitaalisesti verkostoituneiden nomadien joukoksi. He viettävät aikaa yhä enemmän yksin kotona lähetellen vielä nukkumaan mennessäkin tutuilleen viestejä ja etsien Googlen tai Youtuben kautta vastauksia kysymyksiinsä.

NordMatch 2017: 5 avainsanaa

Media: 
Photo: Sarah Karjalainen
|

NordMatch 2017 toi 26.–27.10. Helsinkiin yli 200 nuorten osallistajaa Pohjois- ja Baltian maista ihmettelemään ensilunta ja sohjoa. Mukana jakamassa ja kehittämässä ideoita sekä verkostoitumassa oli niin ammattilaisia kuin vapaaehtoisia ja opiskelijoita nuoriso-, kulttuuri-, liikunta- ja sosiaalialoilta. Nyt neljättä kertaa järjestetyn konferenssin teemana oli ”Together for Inclusion”.

Demokratiapäivä 2017 – kuinka nuoret saadaan äänestämään maakuntavaaleissa?

Media: 
|

Osallistuin Demokratiapäivään 17.10., jonka aiheena oli demokratia muuttuvissa rakenteissa. Nyt keskityttiin maakuntien rakentamiseen ja siihen, kuinka kuntalaiset voivat demokratian periaatteen mukaisesti olla mukana uudistustyössä. Lähdin Kuntatalolle erityisesti kuulemaan, kuinka nuoret ovat mukana tässä meidän suuressa rakenneuudistuksessa.

Sivut