Kiitos ja kumarrus!

Media: 
|

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin myös Creative and Inclusive Finland -hanke päättyy vuodenvaihteessa. Kiitos kuluneista vuosista kaikille mukana kulkeneille: kulttuuri- ja luovien alojen osaajille, nuorten innostajille, kaikelle hankeväelle, yhteistyökumppaneille, avunpyyntöihin vastanneille, uutiskirjeen lukijoille, someseuraajille.

Ajankohtaiset julkaisut

Olemme julkaisseet 2,5 vuoden aikana monenlaista hyödyllistä, johon voit palata vielä hankkeen päättymisen jälkeenkin.

Lataa tästä itsellesi:

Asiasanat

Pakallinen innostusta

Media: 
|

Nuorten kanssa työskenteleville suunnatusta Innostajan korttipakasta löydät käyttöösi menetelmiä ja konkreettisia työvälineitä työarkeesi. Nuorisotyössä on käytössä valtavasti erilaisia toimintatapoja. Tähän pakkaan on kerätty sellaisia, joita on käytetty ja kehitetty ESR-hankkeissa osallistamalla osaamista -toimenpidekokonaisuuden puitteissa. Löydät menetelmiä nuorten innostamiseen, kollegoiden kanssa työskentelyyn ja oman työsi jakamiseen muille.

Suomi, tuhansien unohdettujen hankkeiden maa?

Media: 
|

Kuinka hankkeessa löydetyt hyvät asiat jäävät elämään, kun hanke loppuu? Juurruttaminen on haaste, joka yhdistää kaikkia hankkeiden parissa työskenteleviä.

Creative and Inclusive Finlandissa on kerätty hyviä käytänteitä siitä, miten toiminta jatkuu hankkeen päätyttyä. Keinot ovat monet, mutta niissä on paljon yhteistä ja yleistettävääkin. Hyviä käytänteitä on koottu tuoreeseen Juurruttamisen 4 V:tä -oppaaseen.

Asiasanat

Innostuksen anatomia – pamfletti innostumisen iduista

Media: 
|

Matalia kynnyksiä, elämyksiä, yhdessä olemista, itse tekemistä, kohtaamista, onnistumista – ja kahvia: muun muassa tätä kaikkea on innostuksen anatomia! Creative and Inclusive Finland järjesti vuonna 2017 nuorten innostamisen työpajoja eri puolilla Suomea. Työpajoissa kerättyjen ideoiden ja oivallusten pohjalta syntyi pamfletti, jossa jaetaan nuorten parissa toimivien ammattilaisten kokemuksia siitä, mistä innostus rakentuu.

Esittelyssä: viisi luovia aloja uudistavaa, innovatiivista hanketta

Media: 
|

Strategisesta muotoilusta kilpailukykyä, hyötypeleistä hyvinvointia, luovaa osaamista meriteollisuuteen, kulttuurimatkailureittien kehittämistä ja luovien alojen rahoituksen monipuolistamista. Vuonna 2017 on aloittanut useita Euroopan sosiaalirahaston rahoittamia hankkeita, jotka etsivät ja toteuttavat ratkaisuja luovien alojen haasteisiin mm. lisäämällä rahoitusosaamista sekä kouluttamalla luovia osaajia tarjoamaan ja hyödyntämään asiantuntemustaan myös muilla aloilla.

 

Hae mukaan palvelumuotoilun koulutukseen Tampereella!

Media: 
|

CityDrivers-hanke hakee osallistujia Tampereella helmi–toukokuussa 2018 järjestettävään maksuttomaan palvelumuotoilun koulutukseen. Koulutus on suunnattu luovan alan osaajille, jotka haluavat löytää uusia työ- ja ansaintamahdollisuuksia palveluiden ja liiketoiminnan kehittämistehtävien parissa.

Haku sulkeutuu 7.1.2018, mutta hakijoiden valinnat aloitetaan sitä mukaa kun hakemuksia saapuu.

Hakijoihin ollaan yhteydessä valintoihin liittyen 15.1.2018 mennessä. Koulutus alkaa keskiviikkona 7.2.2018.

Luovat alat kehittämistehtävänä

Media: 
|

Creative and Inclusive Finland on julkaissut Luovat alat kehittämistehtävänä -katsauksen. Julkaisu luo näkymiä luovien alojen kehittämisen haasteisiin ja ratkaisuihin, joita ESR-rahoitteiset luovaa osaamista -hankkeet ovat tuottaneet.

Lataa tiedosto

Maailman parhaat luovat bisnesideat palkittiin Kööpenhaminassa

Media: 
|

Creative Business Cup kokosi kahden päivän ajaksi maailman parhaat luovat liikeideat, aloittelevat yrittäjät ja sijoittajat Kööpenhaminaan kisaamaan ja verkottumaan. Loppukilpailun kolmen kärkeen selvisivät tiukan semifinaalin kautta CellRobot Kiinasta, Genki Instruments Islannista ja Buildits Libanonista. Kilpailun pääsarjassa oli mukana yhteensä yli 100 liikeideaa, joukossa myös Mightifier Suomesta. Sen lisäksi Kelosound kilpaili Invio Experience Solution -sarjassa, jossa etsittiin uusia elämysteknologiaan liittyviä tuotteita.

Kiusaamista vähentävä sovellus ja metsänäänet ehdolla maailman parhaaksi luovaksi bisnesideaksi

Media: 
|

Creative Business Cup (CBC) kokoaa maailman parhaat luovien alojen bisnesideat loppukilpailuun, joka järjestetään 15.–16. marraskuuta Kööpenhaminassa. Kilpailuun osallistuu reilusti yli 60 ideaa ympäri maailman. Suomesta on tänä vuonna finaalissa mukana Mightifier-sovellus, joka on ideoitu koulukiusaamisen vähentämiseksi. Mightifier voitti Suomen CBC-karsinnan ja sai mahdollisuuden kilpailla maailman parhaan luovan liikeidean palkinnosta.

Sivut