Oheistapahtumat

Perjantaina 11.5.2012 klo 13: Nadja Sayejn luento

Näyttelyn avajaispäivänä järjestetään yleisölle avoin luentotilaisuus, jossa luennoi Berliinistä saapuva kanadalainen toimittaja-kriitikko Nadia Sayej. Nadia käsittelee luennollaan aihetta, kuinka taiteilija voi itse hoitaa pr-toimintaansa ammattimaisesti ja olla perillä taiteen ympärillä pyörivästä liiketoiminnasta. Kuvataideakatemian Tohtoritila, Kaikukatu 4.

Katso ja lue lisää Sayejsta:

ArtStars* 65 -Martin Creed

My latest article for Vice magazine

The ArtStars* Guide to Getting Your Shit Together

 

Lauantaina 12.5.2012 klo 14-16: Opastettu pyöräkierros Kuvan Kevääseen

Toisena näyttelypäivänä on mahdollista päästä kokemaan Kuvan Kevät rennosti pyöräillen. Vuoden 2012 nuoreksi taiteilijaksi valittu Ari Pelkonen lähtee opastamaan kierrosta kolmeen näyttelytilaan opasparinaan Arttu Merimaa, joka on myös yksi Kuvan Kevään taiteilijoista. Vapaa pääsy, omat pyörät mukaan! Lähtö Kuvataideakatemian gallerian edestä klo 14.

Kuva: Ilse Rossander 2010, kurssilta "Maalaa Helsinki polkupyörällä"

 

Maanantai 14.5. klo 15.00-18.00: Kukkagraffiti-työpaja

Kuvan Kevääseen kuuluva Heini Matveisen teos “Kukkagraffiti” on osallistava julkisen taiteen teos. Kukkagraffitti sijoittuu kaupunkiympäristöön, ja sen innoittajana on katukulttuuri. Kaikille avoimissa työpajoissa kerätään Kukkagraffitia varten sanoja ja ajatuksia, ja mietitään Kukkagraffitin ilmettä ja toteutusta. Kallion kirjasto, monitoimitila, Viides linja 11. Vapaa pääsy! Lisätiedot: kukkagraffiti.blogspot.com

 

Keskiviikkona 30.5.2012 klo 12-18: Opiskelijoiden kevätmyyjäiset

Toukokuun lopulla Kuvataideakatemian etupihalla järjestetään opiskelijoiden kevätmyyjäiset. Tule ihmettelemään ja ihastelemaan opiskelijoiden teoksia ja punnitsemaan sopisiko jokin työ kotiisi. Myyjäisten ohella on hyvä mahdollisuus tutustua Kuvan Kevät –näyttelyyn. Vapaa pääsy. HUOM. Säävaraus!

Kuva: Kuvataideakatemian Tuntematon Kaupunki, Jenni Leskisen projekti 2005

 

Sunnuntai 3.6.2012 klo 15.00: Näyttelykierros Otso Kantokorven johdolla

Viimeisenä näyttelyn aukiolopäivänä Kuvataideakatemiassa järjestetään näyttelykierros helsinkiläisen toimittajan ja taidekriitikon Otso Kantokorven opastuksella. Kierroksen kesto on noin tunnin. Vapaa pääsy.