Uusia julkaisujaUusia julkaisuja Taiteen jälki - Taidepedagogiikan polkuja ja risteyksiäKirja kokoaa eri taidemuotojen edustajia yhteiseen pohdintaan taidepedagogiikan perusteista. Heidän yhteisenä näkökulmanaan on taide ja oppiva, kehittyvä ihminen sekä pedagoginen konteksti. Kirjan on toimittanut Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila.
Valo- ja äänisuunnittelun laitos (VÄS) täyttää 25 vuotta, onnea!
TulossaValo- ja äänisuunnittelun laitos (VÄS) täyttää 25 vuotta, onnea!Alumniklubi 21.11. klo 18-21 "Yhä muuttuva skenografia" (VÄS:in valostudio, Lintulahdenkatu 3).
"Jos tässä ajassa on jotakin helvetillistä ja todella kirottua, niin se on se seikka, että me takerrumme taiteellisesti muotoihin, sen sijaan että olisimme kuin polttoroviolle kasatut ja kiusatut, jotka vielä liekkien keskeltä tekevät merkkejään." Antonin Artaud
"Näyttelijäntaide ja nykyaika" –tutkimushanke käynnistyi Teatterikorkeassa ja Tutkivan Teatterityön Keskuksessa keväällä 2008 Suomen Kulttuurirahaston tuella. Elokuussa 2011 työ oli saatu valmiiksi. Professori Esa Kirkkopelto katsoo mitä on jäänyt käteen ja luotaa jatkotoimia.
Jokaisella opettajalla on ammatissaan niin sanottuja kriittisiä oppimiskokemuksia, yksittäisiä tapahtumia. Merkityksellisiä niistä tulee, mikäli niitä käsitellään. Tai reflektoidaan, kuten hienosti sanotaan. Seppo Kumpulaisen critical incident tuli eteen urheilukentän laidalla.
Teatterikorkeakoulussa on noin 50 jatkoopiskelijaa. Sarjassa tutustutaan heihin ja taiteelliseen tutkimukseen.
FaktaNimi: Mikael ErikssonTutkimuksen otsikko: Pienimmän mahdollisen estetiikka digitaalisessa äänessä