Sami Korkiakoski

s.1978 Ruotsi

Teokseni ovat piirustus-maalauksia, koska ne edustavat yhtä paljon molempia toteutustapoja. Maalausmateriaaleina kankaalla käytän kaikkea akryyliväristä sprayhin ja  erilaisiin piirtimiin kuten lyijy- ja mustekyniin asti. Usein päällystän kankaan paperilla korostaakseni, että nyt maalataan piirustus. Paperin pinta antaa myös toisenlaisen pohjan erilaisille maalauskokeiluille.

Aihe on minulle toissijainen. Se voi olla ihminen, mutta maalaan mielelläni sattumalta mieleentulevaa ja toistan sitä. Viimeaikoina olen kuvannut paljon jäätelötötteröitä, puita ja tiimalaseja. Työstän maalauksen pintaa usein pitkään ja lopulta lukitsen teoksen omakseni nopealla luonnosmaisella viivalla. Viiva muodostaa yksinkertaisen figuurin tai objektin, jolla on oma tarinansa kerrottavana katsojalle.

Lopputyönäyttelyssä esitän teossarjan, jonka pääteema on piirtäminen maalauksessa. Se sisältää toistoa ja yksinkertaisuutta. Vakavaa pelleilyä aiheilla, jotka välillä eivät merkitse mitään ja toisinaan ovat hyvin henkilökohtaisia itselleni.

Kuopiossa 24.1.2010
Sami Korkiakoski