Mari Hallapuro

grafiikka

s. 1985, Alajärvi

 

Viimeaikaisessa työskentelyssäni huomaan toistuvasti palaavani aihevalinnoissani asetelmaan ja sen varsin perinteiseen kuvamaailmaan. Kerään yhteen ympäristöni pieniä, arkisia ja joskus ehkä oudoiltakin tuntuvia esineitä rakentaakseni niistä erilaisia sommitelmia. Samalla imitoin jo näkemiäni asetelmateoksia, joskus tietoisesti ja toisinaan tiedostamatta.

Nostan kuvissani tylsät ja tavalliset asiat uuteen arvoonsa ja arvoiselleen paikalle. Lopulta asetelmistani saattaakin löytyä ikiaikaisen symboliikan sijaan matkamuistoja, kodin elektroniikkaa ja supermarkettien muovipusseja. Myös lemmikkieläimet saattavat tulla kuvaelmaan ottamaan oman tilansa. Tällä tavalla pyrin osoittamaan edellä mainittujen asioiden merkityksellisyyttä, sillä rakentuuhan minunkin maailmani näiden yksinkertaisten asioiden ympärille.

Ajattelen asetelmia ajan ja hetken kuvauksina, jotka perustuvat vahvasti havaintoon. Tavoitteenani onkin tallentaa jotain omasta ajastani ja nykyhetkestäni sellaisena kuin sen itse näen. Haluan tehdä pienen osan omaa maailmaani näkyväksi, ja tavoittelen kuvien kautta hetken katoamattomuutta.

Â