Taiteellisen tutkimuksen kollokvio CARPA:n teemana tammikuussa on ”Artistic Research in Action”. Yksi pääpuhujista on tanssitaiteilija Judith Marcuse, jolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus taiteesta sosiaalisen muutoksen välineenä.
Opiskelijat kohtasivat vankeja, asunnottomia, kidutettuja ja kehitysvammaisia Teatterikorkeakoulun ensimmäisellä yleisökontaktikurssilla.
Alumniklubi käynnistyy 17.1. Klubilla tapaavat erilaiset ja eri-ikäiset teatterin- ja tanssintekijät. Keskustelujen ohella vaihtelevasti pieniä esityksiä tai klippejä esityksistä (ohjelmaehdotukset esiintyjän yhteystiedoin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Ensimmäinen klubi on maanantaina 17.1.2011 ja keskusteluparina Outi Nyytäjä & Tuomas Timonen. Alumniklubin järjestää Teatterikorkeakoulun alumnit - Teaterhögskolans alumner -yhdistys. www.teak.fi/alumni
Kuinka pieni on pieni?Pääkirjoitus Rehtori ihmettelee kuinka pieni on pieni, että se perustelee itsensä pienuudella ja kuinka suuri on suuri, että se perustelee itsensä suuruudella. Taideyliopisto tuntuu Teatterikorkeakoulusta isolta eli on liian suuri ja pelottava. Taideyliopisto taas tuntuu Helsingin yliopistosta pieneltä sekin, eli on liian pieni yliopistoksi.
Kolumni ”Uudistus voi avata odottamattomia mahdollisuuksia.” Näin vallitsevan tilanteen määrittelee Teatterikorkea-lehden viime vuoden viimeisessä numerossa Esa Kirkkopelto. Sitä uskoa me kaikki tarvitsemme. Ilman sitä hukkaamme varmasti uudistukseen kätkeytyvät mahdollisuudet.
Mitä sitä kansainvälistymään?Pääkirjoitus Teatterikorkeakoulun strategisena kehittämiskohteena on ollut kansainvälistyminen. Suomalaisesta taiteesta halutaan ”vientituote” – mitä taiteilijat heti paheksumaan.