Diego Bruno

s.1978 Mar del Plata, Argentiina

Ohjeita muusikoille

Studiosessioiden päämääränä on tuottaa improvisoitu musiikkiteos, joka perustuu yhteisen improvisoinnin ja puhutun keskustelun vaihteluun.

Lopputuloksena syntyvässä musiikissa tulisi hyödyntää aineksia ja ääniä länsimaisesta taidemusiikista, etenkin sellaisesta nykymusiikista, joita te kamariyhtyeenä olette esittäneet yhdessä jo usean vuoden ajan.

Ei ole kuitenkaan tarpeen jäljitellä mitään tiettyä musiikkityyliä tai säveltäjää, vaan musiikin tulisi syntyä ”luonnollisesti” ja yhteistyössä.

Myöskään suoria lainauksia jo olemassa olevista sävellyksistä ei tulisi käyttää, vaan musiikki on luotava ”paikan päällä”.

Koko studiosessio äänitetään ja kuvataan videolle.


Menetelmätapa:

1)    Improvisoikaa vapaasti yhdessä viiden minuutin ajan.

2)    Keskustelkaa soittamastanne musiikista: Mikä siinä oli mielenkiintoista, mikä taas ei ollut mielenkiintoista? Herättikö soitto uusia ideoita?

3)    Pitäkää mielessänne keskustelussa esille nousseet asiat ja improvisoikaa jälleen vapaasti yhdessä viiden minuutin ajan.

4)    Keskustelkaa soittamastanne musiikista: Mikä siinä oli mielenkiintoista, mikä taas ei ollut mielenkiintoista? Herättikö soitto uusia ideoita?

Toistakaa kohtia 3 ja 4, kunnes olette kaikki sitä mieltä, että teos on valmis, sillä on musiikkiteoksena voimakas identiteetti ja että se on muodossa, johon te kaikki olette tyytyväisiä ja jonka pystytte muistamaan ja esittämään yhdessä.

Aluksi erilaiset musiikilliset ideat voivat leijua vapaasti ajassa, mutta prosessin edetessä haluatte ehkä keskustella siitä, mitkä ideat kuuluvat teoksen alkuosaan, mitkä keskiosaan ja mitkä teoksen loppupuolelle. Kun teos on valmis, voitte samaa menetelmää noudattaen luoda uuden kappaleen.

Nauttikaa!